het-arubahuis

Foto websiteWelkom op de website van het Kabinet van de Gevolmachtigde Minister van Aruba, ook wel bekend als het Arubahuis. Per 20 november 2017 is de heer G.F. Besaril benoemd tot Gevolmachtigde Minister van Aruba in Den Haag.

Het Arubahuis is de officiële vertegenwoordiging van de Arubaanse regering in Nederland, conform het Statuut voor het Koninkrijk . De Gevolmachtigde Minister heeft de algemene leiding en wordt daarin ondersteund door een directeur en diverse hoofden van afdelingen.

Lees meer...

Nieuwe regering Aruba beëdigd

Oranjestad  – In het stadhuis hebben de nieuwe ministers van het Kabinet Wever-Croes vrijdagmiddag 17 november tegenover de Gouverneur van Aruba Alfonso Boekhoudt, de eed oftewel de belofte afgelegd.

 De nieuwe Arubaanse regering is een coalitie van drie partijen - de MEP, POR en RED – en het kabinet telt acht ministers: vijf van de MEP, twee van POR en één van RED.Minister-president en minister van Algemene Zaken, Integriteit, Energie, Innovatie is mr. Evelyna Wever-Croes, Otmar Oduber is Minister van Infrastructuur en Milieu en tevens vice-premier. mr. Xiomara Ruiz-Maduro is Minister van Financiën, Economische Zaken en Cultuur,Glenbert Croes is Minister van Sociale Zaken en Arbeid, Danguillaume Oduber is Minister van Toerisme, Volksgezondheid en Sport, Chris Romero is Minister van Transport en Communicatie en  Primaire Sector, mr. Andin Bikker is Minister van Justitie en Immigratie, Armando Lampe is Minister van Onderwijs, Wetenschappen en Duurzame ontwikkeling.

 

Business Event Arubahuis