het-arubahuis

Foto websiteWelkom op de website van het Kabinet van de Gevolmachtigde Minister van Aruba, ook wel bekend als het Arubahuis. Per 20 november 2017 is de heer G.F. Besaril benoemd tot Gevolmachtigde Minister van Aruba in Den Haag.

Het Arubahuis is de officiële vertegenwoordiging van de Arubaanse regering in Nederland, conform het Statuut voor het Koninkrijk . De Gevolmachtigde Minister heeft de algemene leiding en wordt daarin ondersteund door een directeur en diverse hoofden van afdelingen.

Lees meer...

Kerstboodschap Gevolmachtigde Minister Guillfred F. Besaril

Landgenoten en vrienden van Aruba,

Met de kerstversieringen in de stad en kerstmuziek die overal te horen is zijn we aan het voorbereiden op de komst van het kind Jezus. Al ruim 2000 jaar een symbool van hoop en een nieuw begin in de christelijke wereld.

Het kerstfeest is ook een moment waarop wij ons even kunnen onttrekken van de gebeurtenissen in de wereld, hoe moeilijk dit ook mag zijn. Want het leed en het grote verdriet komt elke dag bij ons binnen via de televisiebeelden.

Het is ook moeilijk als ik met mijn gezin deze kerst het glas hef, omdat wij beseffen dat anderen in de wereld niet datzelfde kerstgevoel hebben als wij. Denk dichterbij huis, onze broeders en zusters in St. Maarten, die na de verwoesting van de orkaan Irma nog steeds vechten om op te bouwen wat vernield werd door het natuurgeweld. In deze dagen gaan onze gedachten ook naar onze zuiderburen met hun eigen social-economische zorgen. Hoe ingewikkeld het ook kan zijn, moeten wij met zijn allen blijven streven naar vrede op aarde. De komst van het kind Jezus, net als ruim 2000 jaar geleden moet altijd inspiratie bieden voor hoop en een nieuw begin.

Dit jaar werd gekenmerkt door twee belangrijke verkiezingen. Nederland heeft na de verkiezingen van 15 maart en na een lange formatieperiode, een nieuw Kabinet. De nieuwe Nederlandse regering heeft gekozen voor een staatssecretaris om de Koninkrijksrelaties te behartigen. Maar ook Aruba ging in 2017 naar de stembus. De uitslag van de verkiezingen gaf Aruba na 16 jaar weer een coalitieregering. Het Kabinet Wever-Croes I bestaat uit de politieke partijen MEP, POR en RED. Samen tot elkaar gekomen om Aruba de komende vier jaar een stabiele en vooruitstrevende regering te geven. Met de nieuwe ploeg gaan we richting geven aan de toekomst van onze Dushi Aruba.

De kerstviering is traditiegetrouw een familiefeest. We komen bij elkaar om liefde te geven, om met elkaar geluk te delen, maar vooral om dankbaar te zijn dat we elkaar hebben. Het is tevens het moment dat je gedachte gaat naar diegenen die ziek zijn of anderen die er niet meer zijn. Misschien denk je ook aan een familielid, vriend of goede kennis die ver weg is. Via Skype, WhatsApp of FaceTime is het tegenwoordig heel gemakkelijk om in contact te komen met mensen die in verre landen wonen; afstand is hierdoor een relatief begrip geworden. Toch gaat niets boven een hartelijke omhelzing voor je dierbaren.

Het jaar 2017 loopt bijna op zijn einde. Het jaar bracht voor mij en voor mijn gezin een omwenteling in mijn carrière met zich mee. Ik mag als Gevolmachtigde Minister ons Dushi Aruba vertegenwoordigen in Nederland. Ik wil van deze unieke kans een luisterend oor zijn voor onze mensen in Nederland. Het Arubahuis toegankelijker maken voor de Arubaan die hier woont, werkt, studeert of verblijft voor medische redenen. Een functie die ik met de medewerking en steun van velen, het nieuwe jaar met vertrouwen tegemoet zie.

Ik wens u allen en uw familie en vrienden een gezegend kerstfeest en een Gelukkig Nieuwjaar.

De Gevolmachtigde Minister van Aruba

Guillfred F. Besaril

Business Event Arubahuis