het-arubahuis

Foto websiteWelkom op de website van het Kabinet van de Gevolmachtigde Minister van Aruba, ook wel bekend als het Arubahuis. Per 20 november 2017 is de heer G.F. Besaril benoemd tot Gevolmachtigde Minister van Aruba in Den Haag.

Het Arubahuis is de officiële vertegenwoordiging van de Arubaanse regering in Nederland, conform het Statuut voor het Koninkrijk . De Gevolmachtigde Minister heeft de algemene leiding en wordt daarin ondersteund door een directeur en diverse hoofden van afdelingen.

Lees meer...

Arubadag 2018 breekt alle records!

Rijswijk  – Duizenden Arubanen en vrienden van Aruba kwamen bij elkaar in De Broodfabriek in Rijswijk om de Arubadag te vieren. Het officiële programma begon met het zingen van het volkslied ‘Aruba Dushi Tera’ door de Grupo di Betico.

Daarna was het de beurt aan Mitch Almary, winnaar van het Festival “Un canto na nos Himno y Bandera” met zijn lied ‘Agente di Paz’.

Het cultureel programma werd verder ingevuld met een dansshow van ‘A Touch of Aruba’ van Nico Connor en de N.L.G. Dancers. De muziekgroep Saborrr, die bestaat uit voornamelijk Arubaanse muzikanten die in Nederland wonen, wist het aanwezig publiek in beweging te krijgen met typisch Arubaanse muziek. Het cultureel gedeelte werd afgesloten met een bijzonder optreden van Grupo di Betico, die dit jaar hun gouden jubileum vieren.

Na het optreden van Grupo di Betico volgde een aantal toespraken waaronder de voorzitter van de commissie Arubadag 2018 mr. Glenn Ling, de Gevolmachtigde Minister van Aruba Guillfred Besaril en de minister van Financiën, Economische Zaken en Cultuur mevr. mr. Xiomara Ruiz-Maduro. Alle sprekers wezen op het bijzondere karakter van deze dag en de viering. Minister Besaril stond in zijn toespraak stil bij de datum van 25 maart. Op die dag in 1977 hield Aruba een referendum, waarbij een overgrote meerderheid van de bevolking koos voor een Aruba los van de Antillen. Minister Ruiz-Maduro had een speciale erkenning voor Paul Connor, de eerste Calypso King van Aruba en een ambassadeur van de Arubaanse calypso muziek in het buitenland. Twee dochters van Paul Connor namen het plakkaat voor hun vader in ontvangst.

Minister-president Evelyn Wever-Croes sprak het publiek toe via een videoboodschap waarin zij het project District 297 lanceerde. Een platform om Arubanen in het buitenland te motiveren naar Aruba terug te komen.

Hierna brak het feest los uit met opzwepende optredens van Massive Brassband, Tsunami en Buleria.

De commissie Arubadag kijkt terug op een zeer geslaagde viering in Nederland van onze nationale dag, de Dia di Himno y Bandera.

Foto’s: Angelo Roga

 

Business Event Arubahuis

Bezoek Minister Guillfred Besaril aan FC Twente