het-arubahuis

Foto websiteWelkom op de website van het Kabinet van de Gevolmachtigde Minister van Aruba, ook wel bekend als het Arubahuis. Per 20 november 2017 is de heer G.F. Besaril benoemd tot Gevolmachtigde Minister van Aruba in Den Haag.

Het Arubahuis is de officiële vertegenwoordiging van de Arubaanse regering in Nederland, conform het Statuut voor het Koninkrijk . De Gevolmachtigde Minister heeft de algemene leiding en wordt daarin ondersteund door een directeur en diverse hoofden van afdelingen.

Lees meer...

Minister Besaril bij onthulling Boy Ecury brug in Amsterdam

Den Haag\Amsterdam  – Gevolmachtigde Minister Guillfred Besaril woonde de onthulling bij van de Boy Ecury brug in Amsterdam Nieuw-West. Ook aanwezig was de Amsterdamse wethouder Eric van der Burg, belast met Zorg en Welzijn, Sport en Recreatie, Ouderen, Ruimtelijke Ordening en Grondzaken en Erik Bobeldijk, portefeuillehouder Stadsdeel Nieuw West.

De naambord werd onthuld door Lex Uittenbogaard, initiatiefnemer voor het hernoemen van brug nr. 788 naar de Arubaanse verzetsheld en Giselle Ecury, nicht van Boy Ecury. 

Bij deze gelegenheid hield Gevolmachtigde Minister Besaril een korte toespraak waarin hij zei vereerd te zijn dat na een straat in het plaatje Oisterwijk in Brabant er nu ook in Amsterdam een brug is vernoemd naar de Arubaanse verzetsheld Boy Ecury. Verder zei de bewindsman dat het van groot belang is dat er in Nederland meer kennis is van het levensverhaal van Boy Ecury en zijn strijd tegen de Duitse bezetters.

Foto’s: Jaap Wals.

 

Business Event Arubahuis

Bezoek Minister Guillfred Besaril aan FC Twente