het-arubahuis

Foto websiteWelkom op de website van het Kabinet van de Gevolmachtigde Minister van Aruba, ook wel bekend als het Arubahuis. Per 20 november 2017 is de heer G.F. Besaril benoemd tot Gevolmachtigde Minister van Aruba in Den Haag.

Het Arubahuis is de officiële vertegenwoordiging van de Arubaanse regering in Nederland, conform het Statuut voor het Koninkrijk . De Gevolmachtigde Minister heeft de algemene leiding en wordt daarin ondersteund door een directeur en diverse hoofden van afdelingen.

Lees meer...

Erkenning Aruba voor talentvolle jongeren

Den Haag – De regering van Aruba heeft aan vier Arubaanse jongeren een ‘Hobennan di Excelencia’ award uitgereikt voor hun bijzondere prestaties. Het betreft de broers Jaillen en William Laclé en Mishally Wever, die een fietstocht hebben gemaakt van Nederland naar Singapore. De vierde jonge Arubaan die erkend werd was Haischel Dabian, die samen met zijn team voor twee opeenvolgend jaar winnaar werd van de grootste blockchain hackathon ter wereld.

De jongeren ontvingen hun erkenning uit handen van de minister-president van Aruba mr. Evelyn Wever-Croes en de Gevolmachtigde Minister van Aruba Guillfred Besaril. Beide bewindslieden hebben de jongeren bedankt voor het neerzetten van een positief imago van Aruba met hun prestatie.

Minister Besaril benadrukte nogmaals de belangrijke taak die het Arubahuis heeft als instrumentarium om de prestaties van de Arubaanse gemeenschap in Nederland meer onder de aandacht te brengen. ‘Deze groep jongeren zijn rolmodellen voor andere Arubaanse jongeren. Ontwikkel jullie talenten zonder terughoudend te zijn en betracht de nodige discipline om jouw dromen uit te laten komen. Dank voor de bijzondere en positieve promotie die jullie hiermee hebben gegeven aan onze Dushi Aruba’, aldus Gevolmachtigde Minister Guillfred Besaril.

 

Business Event Arubahuis

Bezoek Minister Guillfred Besaril aan FC Twente