het-arubahuis

Foto websiteWelkom op de website van het Kabinet van de Gevolmachtigde Minister van Aruba, ook wel bekend als het Arubahuis. Per 20 november 2017 is de heer G.F. Besaril benoemd tot Gevolmachtigde Minister van Aruba in Den Haag.

Het Arubahuis is de officiële vertegenwoordiging van de Arubaanse regering in Nederland, conform het Statuut voor het Koninkrijk . De Gevolmachtigde Minister heeft de algemene leiding en wordt daarin ondersteund door een directeur en diverse hoofden van afdelingen.

Lees meer...

Minister Besaril pleit voor meer beroepsopleiding voor Arubaanse militairen

Den Haag\Den Helder  – ‘Arumil moet een “stepping stone” zijn voor een carrière na je militaire dienst.' Dit zegt de Gevolmachtigde Minister Guillfred Besaril tijdens een ontmoeting met de commandant van het Korps Mariniers Jeff Mac Mootry en de secretaris van de innovatieraad van het Korps Mariniers Frits van den Heuvel.

Dit vond plaats op de “Relatievaardag van de Koninklijke Marine” in Den Helder.

Minister Besaril wilde dit punt aankaarten met de top van de Marine, om te kijken in hoeverre de mogelijkheid geboden kan worden dat deze groep militairen een beroepsopleiding kunnen volgen tijdens hun dienstjaren. Dit bevordert volgens de bewindsman hun kansen op de arbeidsmarkt. Er is afgesproken dat er vervolggesprekken moeten komen om dit verder te bespreken.

Jeff Mac Mootry is als kind opgegroeid in Aruba. Toen hij koos voor een carrière bij Defensie was hij ook een tijdje gestationeerd in Aruba. Mac Mootry heeft daardoor een grote voorliefde voor het eiland en het Caribische Gebied. Zowel Mac Mootry als Van den heuvel heeft gezegd dat zij een grotere rol ziet weggelegd voor het Korps Mariniers in het Caribische deel van het Koninkrijk.

 

Business Event Arubahuis

Bezoek Minister Guillfred Besaril aan FC Twente