het-arubahuis

Den Haag\Den Helder  – ‘Arumil moet een “stepping stone” zijn voor een carrière na je militaire dienst.' Dit zegt de Gevolmachtigde Minister Guillfred Besaril tijdens een ontmoeting met de commandant van het Korps Mariniers Jeff Mac Mootry en de secretaris van de innovatieraad van het Korps Mariniers Frits van den Heuvel.

Dit vond plaats op de “Relatievaardag van de Koninklijke Marine” in Den Helder.

Minister Besaril wilde dit punt aankaarten met de top van de Marine, om te kijken in hoeverre de mogelijkheid geboden kan worden dat deze groep militairen een beroepsopleiding kunnen volgen tijdens hun dienstjaren. Dit bevordert volgens de bewindsman hun kansen op de arbeidsmarkt. Er is afgesproken dat er vervolggesprekken moeten komen om dit verder te bespreken.

Jeff Mac Mootry is als kind opgegroeid in Aruba. Toen hij koos voor een carrière bij Defensie was hij ook een tijdje gestationeerd in Aruba. Mac Mootry heeft daardoor een grote voorliefde voor het eiland en het Caribische Gebied. Zowel Mac Mootry als Van den heuvel heeft gezegd dat zij een grotere rol ziet weggelegd voor het Korps Mariniers in het Caribische deel van het Koninkrijk.