het-arubahuis
Afdeling Welzijn en Cultuur PDF Print E-mail
Deze afdeling heeft te maken met alles over sociale welzijn en culturele zaken. Tevens biedt deze steun en hulp aan Arubanen die bijvoorbeeld iets op cultureel gebied in Nederland willen organiseren en of uitvoeren.Image


Contactpersoon en doorkiesnummer:


Mw. N. Baris-Dabian     
email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. tel: 070-35.66.239

PR/Voorlichting PDF Print E-mail
De afdeling PR & Voorlichting is verantwoordelijk voor het algeheel PR beleid van het Kabinet van de Gevolmachtigde Minister. Hierbij nemen de activiteiten van de Gevolmachtigde Minister een centrale rol in. Doormiddel van persberichten worden de activiteiten van de Gevolmachtigde Minister in diverse media onder de aandacht gebracht. Image

De nieuwsbrief Noticiero Aruba bestaat uit een mengeling van nieuws uit Aruba en nieuws van het Arubahuis. Daarnaast bevat de Noticiero Aruba informatie omtrent de Arubaanse activiteiten in Nederland. De Noticiero Aruba wordt gratis verspreid onder zo’n tweeduizend abonnees, bestaande uit voornamelijk Arubanen woonachtig in Nederland.

De persvoorlichter onderhoudt nauwe contacten met de Nederlandse pers. Extra begeleiding van Nederlandse journalisten die naar Aruba gaan vormt een belangrijk aspect van die contacten. Het geven van achtergrond informatie en het doorgeven van contactpersonen dragen meestal bij tot een geslaagde journalistieke reis naar Aruba.

Daarnaast is de persvoorlichter belast met het aspect van de publieke voorlichting. Het Arubahuis ontvangt dagelijks diverse telefoontjes met algemene vragen over Aruba. Hiervoor ondervindt de voorlichter goede ondersteuning vanuit de afdeling Juridische Zaken.

Contactpersonen en doorkiesnummers:

Dhr. S. E. Kock        070-3566236 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Mw. L. Nicolaas        070-3566218 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
EU aangelegenheden PDF Print E-mail
De huidige vertegenwoordiger van Aruba voor EU-zaken is de heer Dr. ing. R.H. Croes
De vertegenwoordiger van Aruba behartigt de associatie belangen van Aruba met de Europese Unie (afgekort als EU). Aruba is een Land en Gebied Overzee ( afgekort als LGO ) van de Europese Unie sedert 1964 ( Aruba maakte toentertijd deel uit van de Nederlandse Antillen ). Nederland is volwaardig lid van de Europese Unie, terwijl de Caribische delen van het Koninkrijk geassocieerd zijn met de EU.

De vertegenwoordiger van Aruba tracht invulling te geven aan de associatierelatie van Aruba met de EU door zoveel mogelijk deel te nemen aan de EU-overlegstructuren in zowel Brussel alsook aan de Nederlandse overlegstructuren te Den Haag. Hij overlegt regelmatig met de Directie Buitenlandse Betrekkingen van Aruba terzake de coördinatie van het Arubaans buitenlands beleid vis à vis de Europese Unie voor het formuleren van in te brengen standpunten.

De associatierelatie van Aruba met de EU berust op deel IV van het EG-verdrag, op grond waarvan de Raad van de Europese Unie een besluit vastlegt terzake het bevorderen van de economische en sociale ontwikkeling van de LGO en de totstandbrenging van nauwe economische betrekkingen tussen hen en de Gemeenschap in haar geheel; het laatst genomen besluit ( dit heet het LGO-besluit ) is van 27 november2001 en eindigt op 31 december 2011. Er zijn in totaal 20 LGOs die verbonden zijn met de volgende lidstaten van de EU; deze zijn: Nederland, Denemarken, Frankrijk en Engeland. Thans bestaat de EU uit 25 Europese soevereine staten. In voornoemd besluit zijn verschillende sectoren opgesomd voor samenwerking tussen de EG en de LGOs, die te vinden zijn op de volgende website: http://europa.eu.int/comm/development/oct/index_en.htm

De vertegenwoordiger voor EU Zaken is dr. H. Croes Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Te bereiken op het volgende telefoonnummers: (070)-35 66 222 of 06-51.51.07.84

Adres voor correspondentie is:
Het Kabinet van de Gevolmachtigde Minister van Aruba
R.J. Schimmelpennincklaan 1
2517 JN  Den Haag.

VacatureBank PDF Print E-mail

Voor informatie over vacatures op Aruba kunnen wij u naar deze links verwijzen:

- Directie Arbeid Aruba

-         www.traha.com

-         www.wereldstage.com

-         www.doorenbos.org


Image

wapen-arubaHet Arubahuis is de officiële vertegenwoordiging van de Arubaanse regering in Nederland, conform het Statuut voor het Koninkrijk . De Gevolmachtigde Minister heeft de algemene leiding en wordt daarin ondersteund door een directeur en diverse hoofden van afdelingen.

 

 

Afdeling Onderwijs PDF Print E-mail
De afdeling Onderwijs heeft de verantwoording over de Arubaanse studenten met een studielening van het land Aruba. Deze afdeling verzorgt de opvang van de Arubaanse studenten die in Nederland komen studeren, de betaling van hun maandelijkse lening, hun collegegeld en verzekering.Image Elke regio in Nederland heeft een mentor die toezicht heeft over een bepaald aantal studenten.
Contactpersonen en doorkiesnummers:

Algemeen E-mail Adres Afdeling Onderwijs: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Mw. I.C. Navas            
email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
tel: 070-3566233
Mw. Heather Jansen - Pietersz
email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
tel: 070-35.66.235
Mw. Rosalinda Croes - Kelly (tevens contactpersoon voor studieopdrachters)
email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
tel: 070-35.66.234