het-arubahuis

Rijbewijs

Omwisselen van een Arubaans rijbewijs

Het omwisselen van een Arubaans rijbewijs in een Nederlands rijbewijs geschiedt via de RDW en daarbij dient u rekening te houden met het volgende:

- Uw rijbewijs dient geldig te zijn, bij het indienen en gedurende de hele proces van omwisseling, en u dient in geschreven te staan bij een Gemeente in Nederland

- Soms vraagt de RDW om meer gegevens/documenten, zoals:

- Een verklaring van echtheid, dit dient bij Korps Politie Aruba te worden aangevraagd.

- Persoonsgegevens uit de basis administratie bij Bureau Burgerlijke Stand en Bevolkingsregister Aruba. Dit is ter verifiëring of u bij het behalen van uw rijbewijs ministens 186 dagen in Aruba ingeschreven stond.

Voor het opvragen van een verklaring van echtheid bij Korps Politie Aruba kunt u iemand in Aruba machtigen om het voor u aan te vragen, te betalen en op te halen. Hiervoor dient u de volgende documenten op te sturen naar uw gemachtigde:

- Een ondertekend machtigingsbrief

- Een kopie van uw paspoort

Santa Cruz z/n

Santa Cruz, Aruba

Tel: +297-5854710

Fax: +297-5821914

Arubaans rijbewijs kwijt voordat u het ging omwisselen

Had u een rijbewijs dat is afgegeven in Aruba?

Dan moet u naast een proces-verbaal ook een verklaring van echtheid inleveren. Het proces-verbaal moet opgemaakt zijn door een ambtenaar van de Nederlandse politie. De verklaring van echtheid kunt u aanvragen bij het Korps Politie Aruba. U moet ook één kleurenpasfoto en een geldig paspoort of ander geldig identiteitsbewijs meenemen. De gemeente neemt uw aanvraag vervolgens in behandeling. Als de aanvraag akkoord is, krijgt u een nieuw rijbewijs voor de normale geldigheidsduur.

Verlies van een Arubaans rijbewijs

Bij verlies of diefstal van uw Arubaans rijbewijs, dient u een duplicaat van uw rijbewijs aan te vragen bij het Koprs Politie Aruba. Uw aanvraag dient daarbij met de volgende documenten te worden ingediend:

- een uittreksel van het bevolkings-of verblijfsregister indien er sprake is van een adres en/of naamwijziging

- een recente pasfoto

- betaling van legeskosten

Deze categorie bevat geen artikelen. Indien subcategorieën getoond worden op deze pagina kunnen deze artikelen bevatten.

Interview

met Nederlandse Bedrijven die kansen zien in Aruba.

Bedrijven

In Memoriam Mito Croes

Hollandse herinneringen aan een markante Arubaan

screenshots mitocroes

Video impressie

Video registratie van het TEDX Viewing Event in Den Haag 2016

 

TEDx Viewing Event001

Video

Ondertekening MoU Smart Community Aruba

 

Smart Community003