het-arubahuis

Uitnodiging groepsgesprek 'Studeren voor Caribische studenten'

Beste student,


Kom jij uit Aruba, Bonaire, Curaçao, Saba, Sint-Eustatius of Sint-Maarten en studeer je nu (of heb je gestudeerd) in Nederland?
Dan zoeken wij jou!
Als student komt er veel op je af als je in Nederland gaat studeren. De cultuur en het klimaat zijn anders. Ook krijg je te maken met nieuwe regels en procedures.
Dat gaat vaak goed. Maar er kunnen ook dingen misgaan. Je kan bijvoorbeeld een probleem krijgen met je studiefinanciering of zorgverzekering. Of het lukt maar niet om een geschikte studentenkamer of een leuke bijbaan te vinden.


Wat willen wij weten?
De Nationale ombudsman en het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap willen graag jouw ervaringen (goed of slecht) horen die je had:
1. in de voorbereiding op je studie;
2. tijdens je studie;
3. en na je studie (als je al klaar of gestopt bent).
We willen dat jullie ervaringen zichtbaar worden. Zo kunnen anderen leren van successen of de juiste oplossingen vinden om problemen in de toekomst te voorkomen.


Jouw mening is erg belangrijk!
Voor dit onderzoek willen we graag in gesprek gaan met (oud-)studenten uit het Caribisch deel van Nederland. Dat doen wij in groepsgesprekken en persoonlijke interviews. Dat gebeurt online, vanwege de huidige coronamaatregelen.
Meld je aan voor een groepsgesprek of een interview door op de volgende link te klikken.
Als je deelneemt krijg je een vergoeding van 25 euro voor je tijd en moeite.
Na aanmelding krijg je een uitnodiging toegestuurd voor een online groepsgesprek voor in mei of juni.
Stuur deze uitnodiging ook gerust door.

Wij horen graag van je!

Harnold van der Vegte (EMMA)                                                                  Wouter van Casteren (ResearchNed)

Namens de Nationale ombudsman                                                           Namens het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap