het-arubahuis

Aruba scherpt reisadvies voor reizigers uit Nederland aan

Met ingang van 4 december, 2021 wordt Nederland op de lijst geplaatst van landen die als zeer hoogrisicoland te boek staan. Mensen die uit een zeer hoogrisicoland naar Aruba reizen moeten hun PCR-test een dag voor vertrek ondergaan en kunnen zich niet meer bij aankomst op Aruba laten testen. Ook is het niet meer mogelijk om 72-uur van tevoren een PCR-test te ondergaan.

Deze aangescherpte maatregel is een voorzorgsmaatregel om zowel de inwoners als bezoekers op Aruba te beschermen. Het vaststellen van het risiconiveau geschied op basis van gezondheidsdata van de overheid en in het bijzonder het totaal aantal gevallen t.o.v. de bevolkingsaantallen. Om ervoor te zorgen dat het welzijn en de veiligheid van eenieder gewaarborgd wordt, houdt de Arubaanse overheid alle ontwikkelingen m.b.t. COVID-19 nauwlettend in de gaten en worden op basis daarvan bestaande gezondheids- en veiligheidsprotocollen aangepast.

Kijk voor meer informatie omtrent de nieuwste inreisregels, evenals alle andere maatregelen op https://www.aruba.com/nl/traveler-health-requirements