het-arubahuis

Persberichten

KLM start met reeks trans-Atlantische vluchten op biobrandstof naar Aruba en Bonaire

Den Haag – Vandaag start KLM gedurende zes maanden een reeks vluchten op biobrandstof naar Aruba en Bonaire. Voorafgaand aan de vlucht was er een ontvangst op Schiphol, die werd bijgewoond door de Gouverneur van Aruba Fredis Refunjol en de Gevolmachtigde Minister van Aruba Alfonso Boekhoudt. President-directeur van de KLM Camiel Eurlings hield een toespraak waarin hij zei dat de KLM een voortrekkersrol vervult in de ontwikkeling en commercialisering van duurzame vliegtuigbrandstoffen. ‘Het lijkt een paradox, vliegen en duurzaamheid, maar toch gaan die twee hand in hand. Het is geen makkelijke klus, de weg er naar toe is lang en kent obstakels,’ aldus Eurlings.

De president-directeur van KLM had grote waardering voor het beleid van de Arubaanse regering op het gebied van duurzaamheid. ‘Je merkt dat Aruba niet alleen praat, maar ook acties onderneemt. Wij hebben grote waardering voor het partnerschap dat wij met Aruba hebben. Ik ben blij dat de Gouverneur van Aruba en de Gevolmachtigde Minister vandaag aanwezig zijn op deze bijzondere dag. We hebben Aruba en Bonaire aangewezen als meest geschikte bestemmingen voor deze bijzondere reeks vluchten. Beide eilanden hebben duurzaamheid namelijk hoog in het vaandel staan en streven er naar om vanaf 2020 CO2-neutraal te zijn.

Voorafgaand aan de reis naar Aruba hebben KLM en Green Aruba een begin gemaakt met de Green Aruba Challenge. Dit is een initiatief van KLM Innovations waarbij men op zoek gaat naar veelbelovende duurzame oplossingen die, met hulp van de KLM, op Aruba kunnen worden toegepast. De bedenkers van de vijf beste concepten worden door KLM uitgenodigd om hun ideeën aan een jury te presenteren. De jury bestaat uit Mike Eman, Camiel Eurlings, diverse CEO’s en plaatselijke experts en de presentatie vindt plaats op zaterdag   17 mei op Aruba. De overheid biedt de winnaar twee maal twee weken zakelijke ondersteuning op Aruba   aan, zodat het concept snel kan worden uitgevoerd.

No images found.

Business Event Arubahuis