het-arubahuis

Persberichten

KLM handhaaft extra vlucht naar Aruba ook in winterseizoen

Oranjestad —De extra vluchten van de KLM die in mei van dit jaar zijn begonnen, bleken een succes. Dit zegt Aruba Tourism Authority (ATA) in een persbericht.

Dat is volgens ATA dan ook de reden dat de luchtvaartmaatschappij de wekelijkse extra vlucht blijft inzetten in het winterseizoen 2016/2017.

Aanvankelijk had KLM voor 2016 een totaal van 61.105 stoelen gepland, verdeeld tussen Aruba en Bonaire. Daarvan is 60 procent (36,663 stoelen) bestemd voor reizigers naar Aruba. Met de extra inzet komen er in de periode november 2016 - maart 2017 ongeveer 3.800 stoelen voor Aruba bij, aldus ATA. Voor een deel van de extra vluchten maakt KLM gebruik van een groter toestel, een Airbus A330-300.

Volgens ATA kan de Europese markt de rest van het jaar en in 2017 nog flink groeien. De belangrijkste Europese markten voor Aruba zijn op dit moment Nederland, Engeland, Duitsland, Italië en Scandinavië. Tijdens de eerste vijf maanden van 2016 kwamen er 30.337 Europese toeristen naar Aruba, wat neerkomt op 6,2 procent van het totale toerisme.

De extra vluchten van november tot en met maart komen iets later aan dan gebruikelijk. Dat heeft te maken met de aansluiting vanuit andere bestemmingen, zoals Bremen en Hannover in Duitsland, Bergen in Noorwegen, en Glasgow en Birmingham in het Verenigd Koninkrijk van waaruit reizigers via Nederland naar Aruba reizen.

Business Event Arubahuis