het-arubahuis

Persberichten

Abraham de Veer is tweede school die zonnepanelen krijgt

San Nicolas - Nadat basisschool Kudawecha als eerste was voorzien van zonnepanelen, is nu de Abraham de Veerschool in San Nicolas aan de beurt.

Er worden 714 zonnepanelen op de acht daken van de school gelegd. De hoeveelheid gegenereerde energie moet volgens berekeningen uitkomen op 214,2 KWp die toegevoegd zal worden aan het reguliere elektriciteitsnet van het eiland. De aftrap van het karwei vond plaats in het bijzijn van minister-president Mike Eman, Energie-minister Mike de Meza, directeur Luis Oduber van het Water en Energiebedrijf (WEB) en de directeur van Utilities, Franklin Hoevertsz.

De plaatsing van de zonnepanelen op de Abraham de Veerschool maakt deel uit van het project ‘Decentralized Solar Photovoltaic Integrated Project’ (DSPVIP) waarbij scholen en overheidsgebouwen van zonnepanelen worden voorzien om zo een bijdrage te leveren aan het realiseren van de duurzaamheidsambities van Aruba.

Premier Eman sprak zijn waardering uit aan het adres van het team dat de visie van de Arubaanse regering ten aanzien van duurzaamheid in de praktijk brengt. ,,Samen geven jullie een grote impuls aan deze belangrijke visie. Op deze manier komen we dichterbij onze doelstelling om in 2020 volledig duurzaam te zijn."

Business Event Arubahuis