het-arubahuis

Persberichten

Meer parkeerplekken voor vliegtuigen op Aruba

Oranjestad - De luchthaven van Aruba, Aeropuerto Internacional Reina Beatrix, kan sinds deze week twee vliegtuigen uit categorie c extra laten parkeren. Dat meldt de Aruba Airport Authority (AAA).

De uitbreiding maakt deel uit van het West Apron Redevelopment Project. De uitbreiding voor twee vliegtuigen van het type Boeing 737-familie/Airbus A320-familie is onderdeel van de eerste fase van het project.

In fase 2 wordt een nieuwe taxibaan aangelegd. Het project voorziet ook in het aanbrengen van led-verlichting om te besparen op energieverbruik en daarmee tevens op kosten en het aansluiten van de nieuwe parkeerplekken op het ondergrondse brandstofsysteem. De uitbreiding van de luchthaven begon in juni 2015 en moet resulteren in meer capaciteit en flexibiliteit in periodes van extra drukte.

Luchthaven Reina Beatrix wil haar faciliteiten continue verbeteren zodat niet alleen de luchtvaartmaatschappijen en passagiers er baat bij hebben, maar ook het gehele eiland er voordeel van heeft. De luchthaven is van eminent belang voor de Arubaanse economie en de rol van Aruba als gateway tussen Europa en Latijns-Amerika.

Business Event Arubahuis