het-arubahuis

Persberichten

Minister Boekhoudt verwelkomt nieuwe groep studenten

Den Haag – De Gevolmachtigde Minister van Aruba Alfonso Boekhoudt en functionarissen van het Kabinet van Aruba verwelkomde op Schiphol de groep Arubaanse studenten die hier in Nederland zijn gekomen voor een HBO of Universitaire studie.

Dit jaar kwam de groep bestaande uit 210 studenten verspreidt over drie vluchten.

Na hun aankomst in Nederland worden de studenten per bus vervoerd naar hun studiestad. Daar begint een dag later een verplichte driedaagse opvangprogramma. Aan het begin van dit programma krijgen de studenten een verwelkoming per video. In de video geeft de Gevolmachtigde Minister Boekhoudt aan dat er vanaf vandaag een nieuw hoofdstuk in hun leven is aangebroken. Verder benadrukte de bewindsman dat de studenten niet met hun vragen of problemen moeten blijven rondlopen, maar deze moet bespreken met hun mentor of dat ze ook kunnen aankloppen bij het Kabinet van Aruba. ‘Het klinkt bijna paradoxaal, maar vergeet ook niet om te ontspannen. Zoekt een goede balans tussen het studeren en vrije tijd. Maak er wat moois van, zodat je altijd met genoegen kan terugkijken op je studententijd, aldus de Gevolmachtigde Minister in zijn boodschap aan de studenten.

Daarnaast bevat de video een aantal tips voor de studenten. Directeur van het Kabinet van Aruba Shandra John waarschuwt de studenten voor internetcriminelen en dat zij moeten uitkijken met aanbiedingen via de telefoon of op straat. Ook vertelt mevrouw John dat zij altijd hun verzekeringspas bij zich moeten hebben in het geval van een ongeval.

Ivonne Navas, medewerker op de afdeling Onderwijszaken, geeft een uitleg over de werkzaamheden van de afdeling. Zij doet een oproep tot de studenten om de Facebook pagina Onderwijszaken te liken, zodat ze op de hoogte blijven van wijzigingen die belangrijk zijn voor hun en dat zij ook de website arubastudent.com moeten raadplegen voor relevante informatie over hun verzekering.

Business Event Arubahuis