het-arubahuis

Persberichten

Arubaanse atleten op weg naar Rio

Oranjestad – Minister van Sport Alex Schwengle zwaaide de Arubaanse delegatie aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro uit tijdens de afscheidsceremonie die Comite Olympico Arubano (COA) organiseerde voor de atleten.

Tijdens deze gelegenheid sprak de minister de atleten toe. De minister noemde het een historisch gebeuren dat Aruba voor het eerst meedoet aan de Olympische Spelen op basis van kwalificatie en niet gebruik maakt van een “wildcard”. ‘Dit eist een grote opoffering van de atleet en van hun ouders, maar er is ook een belangrijke rol hierin weggelegd voor de steun die de atleten ondervinden bij hun clubs en verenigingen, Aruba Sport Uni, COA en de regering. Aruba doet nu mee aan de spelen met zeven atleten en de bedoeling is dat dit meer moet zijn bij de eerstvolgende Olympische Spelen. Om dit doel te bereiken moeten we blijven investeren in de sport, in transparantie en goed gebruik maken van de nodige fondsen,’ aldus minister Schwengle.

Het Arubaanse Olympisch team bestaat uit de zeilers Philipine van Aanholt, Nicole van der Velden en Thijs Visser; de zwemmers Mikel Schreuders en Allyson Ponson, judoka Jayme Mata en Taekwondo Monica Pimentel. Chef de Mission is Patrick Werleman.

Zeiler Nicole Van der Velden is door het Olympisch Comité Arubano (COA) aangewezen om de vlaggendrager voor Aruba te zijn tijdens de Olympische Spelen.

De uniformen van Team Aruba bevatten de kleuren van de Arubaanse vlag, het logo van COA en een golf die Rio symboliseert en is ontworpen door Magaly Maduro.