het-arubahuis

Persberichten

Bijna 17 duizend extra stoelen op vluchten uit Noord-Amerika

Oranjestad - Aruba Airport Authority (AAA) en Aruba Tourism Authority (ATA) hebben aangekondigd dat komend hoogseizoen 16.800 extra stoelen worden ingezet op vluchten vanuit de Noord-Amerikaanse regio. De extra vluchten zijn onder andere afkomstig uit Miami, New York, Atlanta, maar ook uit Canada.

De toename van 16.800 stoelen vertegenwoordigt ongeveer een groei van 4 procent van de totale toevoer vanuit de Noord-Amerikaanse markt. Zo biedt American Airlines vanaf 1 september drie keer per dag vluchten aan tussen Aruba en Miami. Deze extra service zorgt volgens AAA en ATA niet alleen voor een toename van het aantal toeristen vanuit Miami, maar ook uit andere secundaire markten uit de westelijke regio van de Verenigde Staten.

Daarnaast start JetBlue met twee extra vluchten vanuit Bosten en New York. Zo zal de maatschappij van 31 oktober tot en met 1 april 2017 een extra zaterdagdienst aanbieden vanuit Boston. Van 4 januari 2017 tot en met 15 februari 2017 biedt de luchtvaartmaatschappij een extra donderdagvlucht aan vanuit New York.

Recent hebben AAA en ATA aangekondigd dat JetBlue vanaf 1 januari 2017 zal beginnen met dagelijkse vluchten tussen Fort Lauderdale en Aruba

Ook Delta Airlines draagt bij aan de groei van de stoelencapaciteit uit de Verenigde Staten. Tijdens de winterperiode zal de luchtvaartmaatschappij een Boeing 767-400 inzetten op haar vluchten tussen Atlanta en Aruba, in plaats van een Boeing 737-900. Hierdoor komen er 140 meer stoelen beschikbaar op deze route.

United Airlines past op haar beurt het netwerk aan en biedt tijdens het hoogseizoen 12 procent meer vluchtcapaciteit. De groei komt voort uit het aanbieden van extra wekelijkse service en de inzet van een groter vliegtuig tijdens drukke dagen.

Ook uit Canada wordt een groei verwacht van 5.665 stoelen door middel van 25 extra vluchten tijdens het winterseizoen.

Business Event Arubahuis