het-arubahuis

Persberichten

TEDxAruba Viewing Event in Den Haag was een groot succes

Den Haag – Het TEDxAruba Viewing Event dat het Kabinet van Aruba heeft georganiseerd was een groot succes. Een groot publiek was aanwezig in de Grote Zaal in het VNO-NCW gebouw om naar de live streaming van TEDX Aruba te komen kijken.

Vooraf aan de live streaming had het Viewing Event in Den Haag een eigen invulling. Moderator van die middag was Geert Kooistra van Planosfeer, die het publiek welkom heette. Gevolmachtigde Minister Alfonso Boekhoudt hield een korte toespraak waarin hij voornamelijk het belang van TEDX belichte als zijnde een platform voor inspiratie en innovatie. Daarnaast noemde de bewindsman de visie van de Arubaanse regering voor een duurzame agenda voor Aruba. Een ambitieuze visie volgens de minister, die mede gerealiseerd kan worden dankzij de hulp van internationale organisaties zoals TNO, Philips, de Verenigde Naties, The Carbon War Room en Rocky Mountain Institute. ‘Het allerbelangrijkste gedeelte van deze visie is de wil om daadkracht hiervoor te kweken bij de eigen bevolking. Een groot deel van de bevolking moet zich beseffen dat een duurzame samenleving een “way of life” moet worden. We hebben als regering op dit terrein nog veel werk aan de winkel,’ aldus Boekhoudt.

Daarna vervolgde het programma in Den Haag met een eigen “talk” door CEO van Ibis Power, Alexander Suma. Zijn presentatie ging in het bijzonder over het baanbrekende project PowerNEST van Ibis Power, dat een combinatie is van wind en zon energie. Het wordt helemaal geïntegreerd in de architectuur van het gebouw. Suma kwam op het idee voor PowerNEST tijdens zijn studie in Miami. Sindsdien heeft PowerNEST diverse prijzen gewonnen zowel in Nederland als in het buitenland. Concrete projecten waarbij PowerNEST is toegepast zijn o.a. het hoofdkantoor van Maersk in Kopenhagen, het kantoor van Nationale Nederlanden in Rotterdam en flatgebouwen in de Rotterdamse wijk Ommoord. Daarnaast zei Suma in zijn presentatie dat hij ook in overleg is met een aantal bedrijven in Aruba dat over willen stappen op het PowerNEST systeem.

Na de presentatie van Suma werd live overgeschakeld naar TEDX Aruba en kon het publiek kijken en luisteren naar de “talks” van Sarah Quita Offringa, Arthur Woods en Andrea Sanders.

Het hele TEDX Aruba Event is te zien via de website www.tedxaruba.com

Business Event Arubahuis