het-arubahuis

Persberichten

Abraham de Veer is tweede school met zonnepanelen in Aruba

San Nicolas — Met een druk op de knop werd het project van zonnepanelen op het dak van de Abraham de Veer school in San Nicolas officieel geopend. Dit gebeurde door Minister-president Mike Eman, Energieminister Mike de Meza en hoofd van de school Jane Bueno-Hooft.

Abraham de Veer school is na Kudawecha school, de tweede basisschool in Aruba die voorzien is van zonnepanelen. Het project telt in totaal 714 zonnepanelen op de acht daken van de school en zullen volgens berekeningen dagelijks 976 kWh aan energie genereren, dat gelijk staat aan 60 huishoudens.

Minister De Meza heeft bij deze gelegenheid aangekondigd dat er binnenkort begonnen zal worden met de bouw van een “solar park” bij Lago Heights/Esso Heights. Eenmaal af is dit het grootste “solar park” van Aruba.

Met dit project doet Aruba een volgende stap in de doelstelling om in 2020 volledig duurzaam te zijn, aldus Premier Mike Eman. ‘Dergelijke projecten bewijzen dat Aruba “the skill and the will to make it happen” heeft, zoals bestuurders van Carbon War Room en Rocky Mountain Institute hebben verklaard toen zij een partnerschap met Aruba zijn aangegaan.’

De plaatsing van de zonnepanelen op de Abraham de Veer school is een project van Water en Energiebedrijf WEB Aruba NV, in samenwerking met TNO, Utilities Aruba, ELMAR en andere strategische partners van het Kabinet Mike Eman II.

Business Event Arubahuis