het-arubahuis

Persberichten

Startsein voor bouw nieuwe zonnepark project in Aruba

San Nicolas – De constructie van een nieuw zonnepark bij Lago Heights, het Sunrise Solar Park, gaat binnenkort van start. Recent vond de groundbreaking plaats in aanwezigheid van o.a. de bekende Britse miljardair en zakenman Sir Richard Branson.

Onlangs ondertekende het Water en Energiebedrijf WEB Aruba NV en projectuitvoerder Isotron het contract voor dit project. Het gaat hier om een investering van 16 miljoen Arubaanse florin (7,9 miljoen euro). Energieminister Mike de Meza zei na de ondertekening ontzettend blij te zijn met de samenwerking van de Utiliteitsbedrijven voor een duurzaam Aruba.

Het Sunrise Solar Park wordt het grootste zonnepark van Aruba en in het Caribische gebied. Dit zonnepark zal 5,9 MW (Mega Watt) aan stroom leveren en de bouw zal naar verwachting acht maanden duren.

Daarnaast heeft WEB Aruba NV een overeenkomst getekend met het bedrijf Dell voor het project ‘ICT Infrastructure & Data Center’. Deze investering van 9 miljoen Arubaanse florin (4,5 miljoen euro) behelst de introductie van een nieuwe gecentraliseerde netwerk die alle controlesystemen en administratie van WEB Aruba NV met elkaar zal verbinden.